Blog

JARS – działania dotyczące koronawirusa

Szanowni Państwo, W związku z rozprzestrzeniającą się chorobą COVID-19 wywołaną przez koronawirusa SARS-CoV-2 informujemy, że firma JARS S.A. pracuje bez jakichkolwiek zakłóceń, laboratoria na bieżąco wykonują... więcej

COVID-19 a produkcja i konsumpcja żywności

Jednym z głównych tematów związanych z wpływem obecności koronawirusa na rynek i zachowania konsumenckie jest sytuacja, jaka zapanowała na rynku żywnościowym. Napędzane coraz bardziej alarmistycznymi... więcej

Kosmetyka w obliczu COVID-19

W związku z epidemią koronawirusa przed przemysłem kosmetycznym leży szczególne wyzwanie – ale też i szansa na przyczynienie się do poprawy sytuacji epidemiologicznej. Koronawirus, patogen roznoszący się... więcej

Koronawirus w powietrzu wokół nas

Po raz pierwszy od lat na ulicach widzimy wysyp ludzi w maseczkach. To, co dotychczas było zarezerwowane na najbardziej wypełnione smogiem dni w dużych aglomeracjach, możemy... więcej

Jak szybko można zbadać żywność?

Producenci żywności to znają. Gotowy wyrób wymaga jedynie oznaczenia kilkunastu parametrów, które lądują na etykiecie i już, już, za chwilę, można zacząć sprzedawać. Konsumenci... więcej

Szkodliwe środowiskowo rośliny?

Jedno z najmodniejszych w ostatnich latach haseł prośrodowiskowych – „ślad węglowy” – może wkrótce zostać obrócone w absurd. Wartość tę wylicza się obecnie... więcej