Notice: Undefined variable: _lang in /var/www/jars.pl/application/model/Engine.class.php on line 336
Wyroby cukiernicze | Jars sp. z o.o.
×

Oferta

Wyroby cukiernicze

Badania mikrobiologiczne

Między innymi: ciastka z kremami, masami
i nadzieniami świeże i mrożone, wyroby ciastkarskie pozostałe, kakao i czekolada – proszek, kakao i czekolada – instant, czekolada, wyroby czekoladowane, czekoladopodobne, sosy deserowe i polewy cukiernicze, półprodukty cukiernicze, itp.
- liczba Enterobacteriaceae
- liczba Listeria monocytogenes
- obecność Salmonella spp.
- liczba gronkowców koagulazo-dodatnich
- liczba bakterii z grupy coli
- liczba bakterii tlenowych mezofilnych
- liczba Bacillus cereus
- liczba pleśni

Badania fizykochemiczne

Między innymi: ciastka z kremami, masami
i nadzieniami świeże i mrożone, wyroby ciastkarskie pozostałe, kakao i czekolada – proszek, kakao i czekolada – instant, czekolada, wyroby czekoladowane, czekoladopodobne, sosy deserowe i polewy cukiernicze, półprodukty cukiernicze, itp.
- masa netto
- białko
- sucha masa / woda
- zawartość składników
- zawartość kuwertury/ polewy/nadzienia
- tłuszcz całkowity
- popiół ogólny
- popiół nierozpuszczalny w kwasie solnym
- sól
- kwasowość
- liczba kwasowa
- liczba nadtlenkowa
- cukry ogółem i redukujące
- laktoza
- rozdrobnienie
- pH
- błonnik pokarmowy
- zanieczyszczenia mechaniczne, mineralne, organiczne
- profil kwasów tłuszczowych
- kwasy omega-3 i omega-6
- kwasy nasycone i nienasycone
- cholesterol
- witaminy: A, grupa B, E, K, C, D
- metale ciężkie: Hg, Pb, Cd, As
- składniki mineralne: Ca, Fe, Mg, Zn, Na, K itp.
- kwas sorbowy i benzoesowy, kwas propionowy
- sztuczne barwniki
- aromaty
- aflatoksyna B1 i suma aflatoksyn B1, B2, G1, G2
- ochratoksyna A
- zearalenon
- deoksyniwalenol
- toksyna T1
- fumonizyny
- pozostałości pestycydów:
- obecność i identyfikacja GMO
- obecność i zawartość alergenów

Ocena organoleptyczna i sensoryczna

Wyroby cukiernicze i ciastkarskie - ocena organoleptyczna
- ocena sensoryczna
- badania konsumenckie

Badania wartości odżywczej żywności / GDA

Wyroby cukiernicze i ciastkarskie wymagania rozporządzenia PEiR NR 1169/ 2011:
- wartość energetyczna
- tłuszcz
- kwasy tłuszczowe nasycone
- węglowodany
- cukry
- białko
- sól
- błonnik pokarmowy

Certyfikaty i zatwierdzenia

  • 3 Topole
  • Agros Nova
  • Amber Spark
  • Animex
  • Anita
  • Bakalland
  • Biedronka
  • Bonduelle
  • Carrefour
  • Cedrob
  • Clinikka
  • Coca-Cola
  • Dalkia
  • Davit
  • Delecta
  • Delicpol
  • Develey
  • Dino Polska
  • Dr Gerard
  • Dr Oetker
  • E’Leclerc
  • EkoNorm Sp. z o.o.
  • ENEA Wytwarzanie S.A.
  • Eurocash
  • Fanex
  • Fresenius Nephrocare Polska
  • FSB Piekarnie
  • Grana
  • Grycan
  • Herbapol
  • Hochland
  • Hotel Westin
  • Hotele Hilton
  • Hotele Radisson
  • Kooperol
  • Kruger
  • Libra
  • Makton
  • Mieszko
  • Mispol
  • Mościbrody
  • MPWiK Warszawa
  • Nordfish
  • Oerlemans
  • Oskroba
  • Otmuchów
  • Pepsi Cola
  • Profi
  • Real
  • Roldrob
  • Rolnik
  • SEKO
  • SGGW
  • Śnieżka
  • Sodexo
  • Suempol
  • Teekanne
  • Telepizza
  • Tesco
  • Virtu
  • Żabka
  • Zagłoba
  • Zielona Budka