Notice: Undefined variable: _lang in /var/www/jars.pl/application/model/Engine.class.php on line 336
Tematy szkoleń zamkniętych | Jars sp. z o.o.
×

Oferta

Tematy szkoleń zamkniętych

Zapraszamy Państwa do udziału w szkoleniach zamkniętych, organizowanych przez firmę JARS Sp. z o.o. na życzenie Klienta w Jego Firmie. Tematyka szkoleń może być modyfikowana w zależności od potrzeb i wymagań Klienta.

1. System HACCP, GMP, GHP - szkolenia praktyczne:

  • Czy wdrożony system działa prawidłowo? Sprawdzenie i udokumentowanie
  • Postępowanie z inspekcją - jak udowodnić, że wdrożony system jest skuteczny i funkcjonuje prawidłowo
  • Siódma zasada Codex Alimentarius - weryfikacja skuteczności systemu dla kontrolujących inspekcji

2. Analiza sensoryczna - warsztaty połączone z wykładami:

  • Wykorzystanie metod analizy sensorycznej w ocenie jakości produktów spożywczych
  • Analiza sensoryczna kosmetyków
  • Weryfikacja wrażliwości sensorycznej
  • Rola lidera zespołu sensorycznego

3. Znakowanie produktów spożywczych w świetle nowych wymagań prawnych

4. Opakowania do kontaktu z żywnością:

  • Wymagania prawne
  • Nowe trendy
  • Metody badań

5. Prawne aspekty bezpieczeństwa kosmetyków

6. Analiza mikrobiologiczna żywności. Kontrola zagrożeń mikrobiologicznych w różnych branżach przemysłu spożywczego

7. Analiza mikrobiologiczna wody

8. Analiza mikrobiologiczna kosmetyków

9. Antybiotyki - charakterystyka, metody badań pozostałości oraz ich wpływ na jakość żywności

10. Zanieczyszczenia chemiczne w produkcji żywności

11. Bezpieczeństwo żywności w obrocie handlowym

12. Audyt i kontrole w sklepach wielkopowierzchniowych i innych punktach sprzedaży czyli praktyczne podejście do systemów jakości, audytów i kontroli inspekcji

13. Analiza fizykochemiczna żywności:

  • Metody klasyczne
  • Metody instrumentalne (HPLC, GC, ICP-OES, ICP-MS)

14. Analiza fizykochemiczna kosmetyków  

15. Nadzór nad wyposażeniem kontrolno-pomiarowym w laboratorium badawczym

16. Międzylaboratoryjne badania biegłości - analiza i wykorzystanie wyników PT/ILC 

17. Walidacja klasycznych metod analitycznych

18. Ochrona środowiska:

  • Auditor wewnętrzny Systemu Zarządzania Środowiskowego
  • Opłaty za korzystanie ze środowiska
  • Raportowanie do KOBiZE
  • Raporty początkowe: Zintegrowana ocena środowiska gruntowo-wodnego, z wykorzystaniem oceny ryzyka ekologicznego i zdrowotnego
  • Gospodarka odpadami w świetle aktualnych przepisów prawnych

19. Systemy zarządzania:

  • Pełnomocnik ds. Zintegrowanego Systemu Zarządzania
  • Auditor wewnętrzny Zintegrowanego Systemu Zarządzania
  • Auditor wewnętrzny Systemu Zarządzania BHP
  • Auditor wewnętrzny Systemu Zarządzania Jakością
  • Szkolenie pracowników (w tym szkolenia okresowe, szkolenia nowych pracowników)

20. BHP:

  • Wdrażanie systemu zarządzania BHP
  • Okresowe i wstępne szkolenia BHP
  • Analiza wdrożenia i przestrzegania przepisów BHP
  • Ocena ryzyka zawodowego

21. Transport towarów niebezpiecznych. CLP/GHS/Karta Charakterystyki

  • Kombinowany transport towarów niebezpiecznych.
  • Szkolenie stanowiskowe ADR.
  • Karta Charakterystyki w praktyce transportowej. 
  • Oznakowanie produktu jako źródło informacji o zagrożeniu. Klasyfikacja i oznakowanie wg CLP.

Certyfikaty i zatwierdzenia

  • 3 Topole
  • Agros Nova
  • Amber Spark
  • Animex
  • Anita
  • Bakalland
  • Biedronka
  • Bonduelle
  • Carrefour
  • Cedrob
  • Clinikka
  • Coca-Cola
  • Dalkia
  • Davit
  • Delecta
  • Delicpol
  • Develey
  • Dino Polska
  • Dr Gerard
  • Dr Oetker
  • E’Leclerc
  • EkoNorm Sp. z o.o.
  • ENEA Wytwarzanie S.A.
  • Eurocash
  • Fanex
  • Fresenius Nephrocare Polska
  • FSB Piekarnie
  • Grana
  • Grycan
  • Herbapol
  • Hochland
  • Hotel Westin
  • Hotele Hilton
  • Hotele Radisson
  • Kooperol
  • Kruger
  • Libra
  • Makton
  • Mieszko
  • Mispol
  • Mościbrody
  • MPWiK Warszawa
  • Nordfish
  • Oerlemans
  • Oskroba
  • Otmuchów
  • Pepsi Cola
  • Profi
  • Real
  • Roldrob
  • Rolnik
  • SEKO
  • SGGW
  • Śnieżka
  • Sodexo
  • Suempol
  • Teekanne
  • Telepizza
  • Tesco
  • Virtu
  • Żabka
  • Zagłoba
  • Zielona Budka