Znakowanie

Wejście w życie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności niesie ze sobą potrzebę weryfikacji dotychczasowego sposobu znakowania artykułów spożywczych.

W związku z aktualnymi wymogami prawnymi oferujemy:

  • Weryfikację oraz opracowanie etykiet dla branży spożywczej.
  • Opracowanie tabeli wartości odżywczej.
  • Opracowanie ekspertyz dotyczących znakowania (wymaganych między innymi przez sieci handlowe)

JARS oferuje usługi w zakresie opracowania i weryfikacji etykiet zgodnie z aktualnie obowiązującymi przepisami.

opracowanie i weryfikacja etykiet

Nadrzędnym celem etykiety jest umożliwienie konsumentom dokonywania świadomych i bezpiecznych dla nich wyborów.

Jednocześnie organizujemy szkolenia skierowane do branży spożywczej dotyczące prawa żywnościowego i informacji związanych ze znakowaniem żywności.

Powyższe szkolenie prowadzimy dla wszystkich branż, m.in.: mięsnej, piekarniczo-cukierniczej, owocowo-warzywnej, mleczarskiej.

Przykłady etykiet opracowane przez naszych specjalistów:

Zapraszamy Państwa do pobrania aktualnego harmonogramu szkoleń JARS

Pobierz broszurę