Szkolenia zamknięte

Tematy szkoleń zamkniętych

Tematyka i zakres szkoleń zamkniętych opracowywane są w zależności od potrzeb i wymagań klienta.

Tematyka szkoleń zamkniętych prowadzonych przez ekspertów JARS SA obejmuje m.in. następujące obszary:

  1. System HACCP/GMP/GHP,
  2. Standardy BRC i IFS, w tym szkolenia na auditora wewnętrznego,
  3. Analiza sensoryczna żywności – warsztaty połączone z wykładami,
  4. Znakowanie produktów spożywczych w świetle nowych wymagań prawnych,
  5. Znakowanie produktów kosmetycznych,
  6. Opakowania do kontaktu z żywnością,
  7. Prawne aspekty bezpieczeństwa kosmetyków,
  8. Analiza mikrobiologiczna żywności. Kontrola zagrożeń mikrobiologicznych w różnych branżach przemysłu spożywczego
  9. Analiza mikrobiologiczna wody,
  10. Analiza mikrobiologiczna kosmetyków,
  11. Zanieczyszczenia chemiczne w produkcji żywności,
  12. Bezpieczeństwo żywności w obrocie handlowym,
  13. Zafałszowania żywności,
  14. Analiza fizykochemiczna żywności,
  15. Ochrona środowiska,
  16. Systemy zarządzania,
  17. BHP,
  18. Oznakowanie produktu jako źródło informacji o zagrożeniu. Klasyfikacja i oznakowanie wg CLP