Badania żywności i pasz

Dostarczenie na rynek bezpiecznej żywności jest podstawowym zadaniem producentów żywności. Działaniem zapewniającym odpowiednią jakość żywności jest stała ocena stanu zanieczyszczeń mikrobiologicznych, związanych z ewentualnym występowaniem potencjalnie chorobotwórczych bakterii oraz kontrola pozostałości substancji chemicznych. Ciągłe udoskonalanie metod badawczych oraz programów kontroli żywności istotnie zmniejsza zagrożenie konsumentów.

W obszarze badań żywności i pasz firma JARS S.A. obsługuje poniższe branże:

  • Przemysł mięsny;
  • Przemysł zbożowy;
  • Przemysł rybny;
  • Przemysł mleczarski;
  • Przemysł cukierniczy;
  • Przemysł olejarsko – tłuszczowy;
  • Przemysł owocowo – warzywny;
  • Przemysł rozlewniczy;
  • Przemysł alkoholowy;
  • Przemysł piekarniczy;
  • Przemysł suplementów diety;
  • Przemysł paszowy;
  • Przemysł koncentratów spożywczych;
  • Inne.

W ramach szerokiej oferty realizujemy poniższe badania: