Audyty
JARS S.A. od wielu lat specjalizuje się w przeprowadzaniu audytów w sektorze spożywczym.
Zakres audytów obejmuje ocenę funkcjonowania:
- Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP)
- Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP)
- Dobrej Praktyki Produkcyjnej na zgodność z normą ISO 22716 (Przewodnik Dobrych Praktyk Produkcji -dedykowany dla przemysłu kosmetycznego)
- systemu HACCP
- systemu ISO 22000
- systemów IFS/BRC
- dostawców surowców i produktów
Audyty oferowane są podmiotom działającym we wszystkich branżach sektora spożywczego:
- zakładom produkcyjnym
- firmom logistycznym i dystrybucyjnym
- firmom transportowym
- sklepom detalicznym
- restauracjom, firmom cateringowym i hotelom
Audyty przeprowadzane są w oparciu o:
- normy
- standardy jakościowe
- dokumentację systemów jakości
- wymagania zleceniodawców
W ramach audytu ocenia się między innymi:
|
JARS S.A. zatrudnia wysoko wykwalifikowanych audytorów posiadających certyfikaty EOQ (Europejska Organizacja Jakości) i PCBC (Polskie Centrum Badań i Certyfikacji) z tytułami: Audytor Jakości, EOQ, Quality Systems Manager, Pełnomocnik ds. jakości, Audytor wewnętrzny, wyspecjalizowanych we wszystkich branżach sektora spożywczego.
Nasi Audytorzy są profesjonalistami i posiadają specjalistyczną wiedzę, wysokie kompetencje oraz doświadczenie nabyte w ciągu 15 lat. Zdobyli je audytując setki renomowanych zakładów produkcyjnych, sklepów i hipermarketów.