Szkolenia zamknięte

Tematyka i zakres szkoleń zamkniętych opracowywane są w zależności od potrzeb i wymagań klienta.
Tematyka szkoleń zamkniętych prowadzonych przez ekspertów JARS SA obejmuje m.in. następujące obszary:
- System HACCP/GMP/GHP,
- Standardy BRC i IFS, w tym szkolenia na auditora wewnętrznego,
- Analiza sensoryczna żywności – warsztaty połączone z wykładami,
- Znakowanie produktów spożywczych w świetle nowych wymagań prawnych,
- Znakowanie produktów kosmetycznych,
- Opakowania do kontaktu z żywnością,
- Prawne aspekty bezpieczeństwa kosmetyków,
- Analiza mikrobiologiczna żywności. Kontrola zagrożeń mikrobiologicznych w różnych branżach przemysłu spożywczego
- Analiza mikrobiologiczna wody,
- Analiza mikrobiologiczna kosmetyków,
- Zanieczyszczenia chemiczne w produkcji żywności,
- Bezpieczeństwo żywności w obrocie handlowym,
- Zafałszowania żywności,
- Analiza fizykochemiczna żywności,
- Ochrona środowiska,
- Systemy zarządzania,
- BHP,
- Oznakowanie produktu jako źródło informacji o zagrożeniu. Klasyfikacja i oznakowanie wg CLP
|