Tematy szkoleń zamkniętych
Zapraszamy Państwa do udziału w szkoleniach zamkniętych, organizowanych przez firmę JARS S.A. na życzenie Klienta w Jego Firmie. Tematyka szkoleń może być modyfikowana w zależności od potrzeb i wymagań Klienta.
1. System HACCP, GMP, GHP – szkolenia praktyczne:
2. Analiza sensoryczna – warsztaty połączone z wykładami:
3. Znakowanie produktów spożywczych w świetle nowych wymagań prawnych 4. Opakowania do kontaktu z żywnością:
5. Prawne aspekty bezpieczeństwa kosmetyków 6. Analiza mikrobiologiczna żywności. Kontrola zagrożeń mikrobiologicznych w różnych branżach przemysłu spożywczego 7. Analiza mikrobiologiczna wody 8. Analiza mikrobiologiczna kosmetyków 9. Antybiotyki – charakterystyka, metody badań pozostałości oraz ich wpływ na jakość żywności 10. Zanieczyszczenia chemiczne w produkcji żywności 11. Bezpieczeństwo żywności w obrocie handlowym 12. Audyt i kontrole w sklepach wielkopowierzchniowych i innych punktach sprzedaży czyli praktyczne podejście do systemów jakości, audytów i kontroli inspekcji 13. Analiza fizykochemiczna żywności:
14. Analiza fizykochemiczna kosmetyków 15. Nadzór nad wyposażeniem kontrolno-pomiarowym w laboratorium badawczym 16. Międzylaboratoryjne badania biegłości – analiza i wykorzystanie wyników PT/ILC 17. Walidacja klasycznych metod analitycznych 18. Ochrona środowiska:
19. Systemy zarządzania:
20. BHP:
21. Transport towarów niebezpiecznych. CLP/GHS/Karta Charakterystyki
|